Våra evenemang

IVL har sedan starten 1966 spridit kunskap om hållbar utveckling och varit en länk mellan forskning, näringsliv och beslutsfattare. Våra konferenser, workshops och dialogmöten skapar nya kontaktytor och är plattformar där professionella inom miljö- och hållbarhetsområdet kan mötas. Inbjudna talare och övriga medverkande kommer från alla sektorer inom samhället.

Vi samarbetar ofta med externa partners för att skapa aktuella och relevanta evenemang, dessutom arrangerar vi årligen fyra större återkommande konferenser där vi tar upp aktuella frågor inom olika områden.

Tillståndet i miljön

På IVL:s konferens Tillståndet i miljön möts Sveriges hållbarhetsproffs från näringslivet, miljöexperter och beslutsfattare. Tillståndet i miljön arrangerades för första gången 2005 och har sedan dess genomförts varje år. Här har du chansen att hitta nya affärskontakter och samarbetspartner, utbyta erfarenheter och uppdatera dig om det senaste på miljöområdet. Konferensen behandlar varje år aktuella frågor och programmet är fyllt med debatter, presentationer och samtal om utvecklingen inom miljö- och hållbarhet.

Hållbara transporter

Varje år arrangerar IVL Hållbara transporter – konferensen för dig som arbetar professionellt med transport-, miljö- och hållbarhetsfrågor.

Konferensen erbjuder diskussioner och debatter, fördjupande specialsessioner och aktuella föredrag om den senaste utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

IVL:s Östersjöseminarium

Konferensen samlar årligen professionella inom miljö- och hållbarhetsområdet som engagerar sig i Östersjöfrågorna för att nå det övergripande målet – en frisk Östersjö. Under konferensen diskuterar vi bland annat internationella Östersjö- samarbeten, metoder för att förbättra vattenkvaliteten samt konkreta åtgärdsarbeten för att förbättra Östersjömiljön.

Vägen till giftfritt byggande

Konferensen fokuserar på forskningen, debatterna och framtidsfrågorna för att skapa ett giftfritt byggande – en heldag där lösningar, inspiration och utveckling står i centrum.

Konferensen är ett initiativ för att stödja tillgången, informationen och användningen av giftfria bygg- och anläggningsprodukter. Det är en utveckling av den årliga Basta-dagen.
 

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra evenemang.